Nogomet
6

Musemić spreman za "vatreno krštenje" na Tušnju

Piše: D. Brkić
Izazova u njegovoj karijeri je bilo mnogo, veliki broj sudbonosnih ili historijskih utakmica, a pred njim je još jedna debitantska. Ovoga puta je u ulozi šefa struke tuzlanske Slobode, koja u subotu od 14:30 sati u okviru 16. kola BHT Premijer lige dočekuje Travnik.
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba

Husref Musemić je itekako svjestan šta mu debitantska utakmica donosi ili odnosi. Svjestan je i da je fudbal igra u kojoj svi žele pobijediti, kao i činjenice da Travničani na Tušnju nemaju šta izgubiti.

"Pratili smo ih, gledali njihovu utakmicu sa Željezničarom i shodno tim saznanjima pripremali ekipu za subotnju utakmicu. Nevolja je što ne mogu računati na Dilavera Zrnanovića, Sulejmana Krpića i Stefana Čolovića. Prisiljeni smo mijenjati sastav u odnosu na onaj koji smo uigravali, ali u suštini to ne bi trebalo da ima ikakve veze, jer svako ko istrči na teren mora dati svoj maksimum", kaže Husref Musemić, koji je Slobodu preuzeo 19. januara.

Sloboda je na 14. poziciji sa 12 osvojenih bodova. U prvom duelu na Piroti Tuzlaci su slavili 4:1, ali su kasnije utakmice u BHT Premijer ligi BiH doprinijele tome da je Travnik sakupio tri boda više od Slobode.

"Ogromna je razlika između tima koji sam zatekao i sadašnjeg. Imamo dosta novih igrača, nekoliko povratnika u Slobodu, a ne treba zaboraviti da su nam ljudi iz kluba osigurali optimalne uslove za pripreme. Sve to moramo imati u vidu, kao i naše navijače, te u subotu ostvariti pobjedu koja bi nam donijela mir", kaže Musemić.

U pripremnom periodu Sloboda je odigrala osam susreta i zabilježila samo jedan poraz od Sarajeva. Utakmicu Sloboda - Travnik sudit će Dragan Skakić sa pomoćnicima Dariom Tepavčevićem i Moamerom Čauševićem. Utakmica počinje u 14:30 sati, a ulaznica košta 5 KM.