Nogomet
0

Musemić: Protiv Mladosti neće biti lako, ali moramo pobijediti

Piše: D. B.
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
FK Sarajevo u 7. kolu BHT Premijer lige dočekuje ekipu Mladosti iz Velike Obarske. U bordo taboru ne očekuju laganu utakmicu, ali je pobjeda imperativ.
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba

Na današnjoj konferenciji za medije šef stručnog štaba FK Sarajevo, Husref Musemić, rekao je da njegov tim mora nastaviti pobjeđivati kako bi ostao u samom vrhu tabele.

"Želimo nastaviti uspješan niz i tako se zadržati u vrhu tabele. Iako nam protiv Mladosti neće biti lako kao što mnogi misle, očekujem našu pobjedu", izjavio je Musemić.

On u utakmici protiv ekipe iz Velike Obarske neće moći računati na dva igrača, a upitan je i prvi golman njegovog tima.

"Muhamed Džakmić se nije uspio oporaviti od povrede, a Ermin Huseinbašić je slomio prst. Također, naš golman Dejan Bandović je imao temperaturu pa je otišao kući, nije trenirao, tako da ne znam da li će biti na golu protiv Mladosti. No, njegov izostanak neće biti problem, jer ga naši rezervni golmani, Almin Abdihodžić i Emir Plakalo, sigurno mogu zamijeniti", kazao je Musemić.

Bojan Puzigaća (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Bojan Puzigaća (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)

Novinarima se obratio i nogometaš Bojan Puzigaća, koji je napokon dobio pravo nastupa za svoj novi klub.

"Smeta mi to što sam dugo bez takmičarskih utakmica. Trenirao sam mjesec i po dana, a nisam odigrao ni jednu utakmicu, osim prijateljskih. Sada sam napokon dobio dozvolu da nastupam. Ekipa se dobro pripremila i želimo pobjedu. Da li ću ja zaigrati, ne znam, ali je najvažnije da pobijedimo i da vratimo publiku na stadion", izjavio je Puzigaća.

Husref Musemić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Husref Musemić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)

Prema Musemićevim riječima, pauza u prvenstvu je dobro došla.

"U proteklom periodu smo doživjeli više ružnih nego lijepih stvari, tako da nam je bilo potrebno da se oporavimo i fizički i psihički. Došli su i novi igrači, pa nam je trebalo vremena da se sve posloži. Sada imamo relativno velik broj igrača na raspolaganju i svi će nam biti potrebni s obzirom na veliki broj utakmica koje nas čekaju", kazao je Musemić i dodao da Nemanja Bilbija, Dušan Jevtić i Irfan Vušljanin još uvijek nemaju pravo nastupa.

Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba

Velikih izmjena u ekipi FK Sarajevo u odnosu na utakmicu protiv Olimpica na Otoci u prošlom kolu neće biti.

"Nemamo šta puno mijenjati. Jasno je da će Ognjen Todorović igrati umjesto Asmira Suljića, koji je sada igrač Ujpesta", završio je Musemić.

Utakmica između Sarajeva i Mladosti se igra u subotu s početkom u 16 sati.