Nogomet
0

Musemić: Preuzimamo ulogu favorita, ali ćemo biti oprezni

Piše: D. B.
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
FK Sarajevo će u četvrtak na stadionu Asim Ferhatović Hase u prvoj utakmici 1. pretkola Evropske lige ugostiti ekipu Libertasa iz San Marina. Šef stručnog štaba tima sa Koševa, Husref Musemić, izjavio je da očekuje prolaz u 2. pretkolo, ali i maksimalno ozbiljan pristup u sutrašnjoj utakmici.
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba

Musemić se nada da će u susretu s Libertasom njegova ekipa ponoviti igru iz pripremnih utakmica, s tim da realizacija bude mnogo bolja.

"Nadam se da će momci igrati kao na pripremama. Kad to kažem mnogi će se začuditi, jer smo izgubili četiri utakmice. No, mi koji smo bili tamo znamo da ekipa igra dobro, ali da realizacija mora biti mnogo bolja. Igramo brže i agresivnije nego prošle sezone. Protiv Libertasa ne bismo trebali imati problema, ali protivnika nećemo potcijeniti. Moramo biti oprezni, jer je nogomet nepredvidiva igra", izjavio je Musemić.

Muhamed Džakmić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Muhamed Džakmić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)

Kapiten FK Sarajevo, Muhamed Džakmić, vjeruje da njegov tim može riješiti putnika u 2. pretkolo već u prvoj utakmici protiv Libertasa.

"Favoriti smo i vjerujem da ćemo iz ovog dvomeča izaći kao pobjednici. Ipak, protivnika respektujemo, pa opuštanja neće biti. Pogledali smo njihove dvije utakmice, u napadu nam ne bi trebali napraviti probleme, ali kao ekipa igraju disciplinovano i dobro se brane. Već u prvom susretu namjeravamo osigurati nastup u 2. pretkolu Evropske lige", kazao je Džakmić.

Musemić je rekao da će protiv Libertasa u prvih 11 igrati igrači koji su u prvom sastavu igrali i pripremne utakmice. Požalio se na manjak igrača i dugu polusezonu te otkrio kako FK Sarajevo traži napadača.

"Za utakmicu s Libertasom imamo prvih 11. To su igrači koji su odigrali pripremne utakmice i to je trenutno naša najbolja ekipa. Svi će dobiti priliku, htio to ja ili ne, jer je polusezona duga, tu su premijerligaške, evropske i kup utakmice, to je neminovnost. Nemamo dovoljan broj igrača koji mogu iznijeti taj teret. U potrazi smo za napadačem, ali nam ne treba igrač koji će povećati broj, nego kvalitet. Sa našim budžetom je teško dovesti igrača, svi oni nešto čekaju, odgađaju i obećavaju. Na probi je bilo nekoliko igrača, ali ja očekujem da neko ko dođe iz inozemstva bude spreman. Važno je da na klupi imamo što više kvalitetnih igrača. Ovako, ako ubacimo tri ili četiri igrača, to više nije to", izjavio je Musemić.

Husref Musemić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Husref Musemić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)

Pohvalio je dva igrača koja su stigla u ljetnom prijelaznom roku, a to su Marko Radulović i Gojko Cimirot. Prema njegovim riječima, Mahir Karić nije spreman, a nema ni pravo nastupa zbog zakasnjele registracije.

"Radulović i Cimirot su u pripremnim utakmicama pokazali da mogu dosta pridonijeti ekipi i dobro će nam doći. Mahir Karić još nije spreman, a nema ni pravo nastupa, jer je registracija kasno obavljena. Nadamo se da će što prije doći u formu kako bi ga mogli što prije koristiti", rekao je Musemić.

Utakmica između Sarajeva i Libertasa se igra u četvrtak navečer na stadionu Asim Ferhatović Hase od 20:30 sati.

.