Uoči malog gradskog derbija
0

Musemić: Pobjedom protiv Olimpica se iskupiti za loš rezultat protiv Gradine

Piše: Dalibor Bošnjak
FK Sarajevo sutra igra mali gradski derbi s Olimpicom (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Novi šef stručnog štaba FK Sarajevo, Husref Musemić, uoči susreta 19. kola BHT Premijer lige protiv Olimpica, izjavio je da se njegovi igrači pobjedom protiv Vukova žele iskupiti za loš rezultat u prošlom kolu protiv Gradine iz Srebrenika.

Na današnjoj konferenciji za medije je Musemić govorio o dešavanjima u ekipi tokom pauze između 18. i 19. kola te je s novinarima podijelio svoja očekivanja od utakmice sa svojom nekadašnjom ekipom, Olimpicom s Otoke. Rekao je da očekuje tešku utakmicu, ali i pobjedu svoje ekipe te podršku navijača FK Sarajevo.

"Pauzu smo iskoristili da se bolje upoznamo i pripremimo za Olimpic. Vjerujem da smo uspjeli u tome. Boravili smo i u Čitluku tri dana, gdje smo obavili pet treninga. Što se tiče našeg protivnika, radi se o kvalitetnoj ekipi, a to govori i njihova treća pozicija na tabeli. Vukovi dolaze rasterećeni i nemaju puno toga izgubiti. Cilj mojih igrača je da se iskupe za loš rezultat u Srebreniku kod Gradine. Svi su motivisani i dat će sve od sebe. Očekujem tešku utakmicu, ali uz podršku naših navijača možemo do tri boda. Olimpic poznajem, ali to nije bitno. Važno je da moja ekipa bude na nivou", rekao je Musemić.

Musemić na ovoj utakmici neće moći računati na kapitena Muhameda Džakmića, kao i na Ermina Huseinbašića, koji se povrijedio na prijateljskom susretu s Famosom u srijedu. Većih promjena ekipi u odnosu na prethodne utakmice neće biti.

Recimo i da će ovo biti 200. jubilarna utakmica za Musemića na klupi Sarajeva. U dosadašnjih 199. utakmica je ostvario 103 pobjede, 45 remija i 51 poraz.

Džakmića bi mogao zamijeniti Anes Haurdić, koji se nada podršci navijača i pobjedi protiv Olimpica.

"Neće biti lako, dobra su ekipa i imaju zaostatak za nama od četiri boda. Ja sam optimista pred ovu utakmicu i mi idemo na tri boda. Vjerujem da ćemo do toga doći uz podršku navijača", kazao je Haurdić.

Utakmica između Sarajeva i Olimpica se igra u subotu u 15:30 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Ulaznice su dostupne po cijenama od 5, 7 i 8 KM. Ulaz na sjevernu tribinu "Vedran Puljić" će koštati 5 KM, dok će karte za istočnu i zapadnu tribinu koštati 7, odnosno 8 KM.