Nogomet
14

Musemić: Nemamo pravo na kiks

Piše: D. Brkić
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Bez kapitena Almira Bekića fudbaleri tuzlanske Slobode istrčat će na megdan ekipi Viteza u okviru 24. kola BH telecom Premijer lige.

Bekić je u duelu sa Željezničarom na Grbavici (1:1) "nagrađen" trećim žutim kartonom tako da će susret sa Vitežanima odgledati sa tribina. Zbog povrede upitan je nastup stopera Dilavera Zrnanovića, dok je Damir Mehidić hitno otputovao za Švicarsku zbog bolesti u porodici.

"Mi faktički nemamo pravo na kiks. Međutim, rezultati ove sezone u Premijer ligi BiH govore kako niko nije siguran u pobjedu kao što je to bio slučaj prije nekoliko godina. To je dobro za naš fudbal i sigurno će do kraja biti neizvjesno kako na vrhu tabele tako i na dnu", kaže Husref Musemić, trener Slobode.

Musemić je podsjetio kako je Sloboda jesen okončala sa 12 bodova, odnosno pet manje od Viteza, a da poslije osam proljetnih utakmica ima četiri boda više od Vitežana.

"Oni su izgubili šest utakmica u nizu, dobili su novog trenera i pobijedili Drinu. Sigurno je da na Tušanj ne dolaze bez ambicija. Mi smo ostvarili dobre rezultate u posljednje vrijeme, ali još uvijek se borimo za opstanak. Naša želja je da što prije stignemo u mirniju luku kako bi mogli raditi i igrati bez stresa i opterećenja", kaže Musemić.

Slobodu poslije utakmice sa Vitezom očekuje još jedan domaći susret sa Drinom. Potom crveno-crni gostuju u Gradačac, pa na Tušanj stiže Borac. U četiri predstojeće utakmice neće napuštati granice Tuzlanskog kantona, a to je prilika da i definitivno ovjere opstanak u elitnom razredu našeg fudbala.