Nogomet
22

Musemić nakon priprema u Sloveniji: Igrom sam zadovoljan, ali je realizacija problem

Piše: D. B.
Husref Musemić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Husref Musemić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nogometaši FK Sarajevo jučer su završili pripreme u Sloveniji, gdje su u tri prijateljska susreta doživjeli tri poraza. Bordo ekipa je u trećem susretu poražena od Sephana rezultatom 2:0, a trener tima sa Koševa Husref Musemić nije zadovoljan realizacijom.

"Odigrali smo sličnu utakmicu kao i protiv Rotora. Imali smo šanse za pogodak, a promašili smo i penal. U prvom poluvremenu smo bili bolji tim, ali smo na kraju izgubili. Igrom sam zadovoljan, ali je realizacija naš najveći problem", izjavio je Musemić.

Trener iranskog Sephana, Zlatko Kranjčar, pohvalio je igrače Sarajeva i zaželio im uspjeh u Evropi.

"Sarajevo je dobra ekipa, vidi se da ima pas-igru i poznatu sarajevsku igru. Pozicija na tebeli u prošloj sezoni govori o njihovom kvalitetu. Bez obzira na to što smo mi pobijedili, ekipa Sarajeva je bila ravnopravna i imala je svoje šanse. Nadam se da će ostvariti uspjeh u Evropskoj ligi", rekao je Kranjčar.

FK Sarajevo u subotu igra generalnu provjeru pred početak kvalifikacija za Evropsku ligu i duel s Libertasom iz San Marina. Protivnik Musemićevim izabranicima će biti FK Slavija. Utakmica se igra u subotu, 29. juna, od 18:00 sati na stadionu Otoka. Cijena ulaznice je 3 KM.