Nogomet
0

Musemić nakon eliminacije od Kukesija: Ovo je katastrofa FK Sarajevo

Piše: D. B.
Husref Musemić (Foto: F. K./Klix.ba)
Husref Musemić (Foto: F. K./Klix.ba)
Na konferenciji za medije održanoj nakon eliminacije FK Sarajevo u 2. pretkolu Evropske lige od ekipe Kukesija iz Albanije, trener Bordo ekipe Husref Musemić je rekao da se radi o potpunoj katastrofi kluba.

Vidno razočarani Musemić je rekao da je Kukesi na Koševu odigrao bolje nego u Tirani te da je volja igrača ovog kluba presudila u njihovu korist. Kao razlog eliminacije je istakao i lošu sreću koja u posljednje vrijeme prati njegove izabranike.

"Šta reći nakon svega? Ovo je potpuna katastrofa FK Sarajevo. Manjak kvaliteta našeg tima i volja protivničkih igrača su presudili u korist Kukesija. Sreća je napustila naš klub i tako je već duže vrijeme. Znao sam da će Albanci igrati ovako, a mogu reći i da su bolje odigrali na Koševu nego u Tirani", izjavio je Musemić.

Njegov tim nije iskoristio jedanaesterac, tačnije, neuspješan izvođač je bio Alen Melunović, koji je već duže vrijeme u nemilosti navijača zbog loših partija.

"Ne znam zašto je Melunović uzeo loptu, ja nisam mogao ni gledati izvođenje penala. Igrač koji nije u formi i kojeg neće gol u posljednje vrijeme ne treba preuzeti takvu odgovornost i šutirati penal, ali, sad je kasno. Evidentno je da Alen nije ispunio očekivanja", kazao je Musemić.

Na pitanje novinara je odgovorio da je Melunović nakon ove utakmice vjerovatno sebi zatvorio vrata FK Sarajevo.

Trener Bordo ekipe je pokušao promijeniti stvari na terenu kada se vidjelo da ekipa ne može do gola.

"Učinio sam sve što sam mogao, ali ni izmjene koje sam napravio nisu urodile plodom. Karić također nije pokazao ništa. Na kraju je spretnija i sretnija ekipa prošla dalje. Preuzimam odgovornost za ovo što se dogodilo, jer ja biram ekipu", rekao je Musemić.

Posebno žali zbog vjernih navijača.

"Žao mi je i zbog navijača, jer smo im već mnogo dužni. Razumijem njihovo nezadovoljstvo", rekao je Musemić.

Dodao je da će ekipu biti jako teško motivisati nakon ovog neuspjeha, a nova sezona u BHT Premijer ligi počinje već ovog vikenda.

Podsjećanja radi, Kukesi je u Tirani slavio rezultatom 3:2, dok je večerašnji revanš na Koševu završen bez golova.