Uoči utakmice Zeta - Sarajevo
0

Musemić, Konjić i Hadžibegić: Divovi, samo hrabro u Podgorici

Piše: J. Hadžiahmetović
Detalj sa utakmice Sarajevo - Zeta (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Detalj sa utakmice Sarajevo - Zeta (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
FK Sarajevo večeras u Podgorici igra uzvratnu utakmicu trećeg pretkola Evropske lige protiv crnogorske Zete. Bordo tim ima prednost iz prve utakmice od 2:1. Husref Musemić, Faruk Hadžibegić i Muhamed Konjić poručili su izabranicima Dragana Jovića da hrabro istrče na stadion Pod Goricom i pokažu još jednom da su bolja ekipa.

Husref Musemić, legenda Bordo tima, bivši igrač i trener tima sa Koševa, u razgovoru za Klix.ba kaže da Sarajevo večeras ima šansu koju ne bi smjelo propustiti.

"Sarajevo ima veće šanse i kvalitetnija su ekipa, što smo mogli vidjeti i na Koševu. Ali, isto mislim da ni Zeta više nikada neće imati ovakvu priliku. Utakmica će biti teška, ali Sarajevo ima prednost i mislim da mogu zabiti gol. Ovo će biti utakmica u kojoj jedna mala greška može promijeniti sve", kaže Musemić te dodaje kako na Koševu, ukoliko večeras sve bude onako kako je planirano, želi vidjeti atraktivnog protivnika.

Sličnog misli i Muhamed Konjić, nekadašnji kapiten bh. nogometne reprezentacije.

"Sarajevo večeras ima sve u svojim rukama i privilegiju da igra na kontre, gdje su itekako dobri, što su pokazali protiv Levskog u drugom pretkolu. Ja sam prilično optimističan da će Sarajevo večeras ponovo dobro odigrati. Bordo tim se mora osloboditi svoje "boljke" koja ih je pratila u posljednjih nekoliko sezona, a to je strah na gostovanjima", kaže popularni Big Mo za portal Klix.ba.

Kao najveću prijetnju golu Zete, naš sagovornik vidi Saida Husejinovića i Asmira Suljića.

"Said je u odličnoj formi i u večerašnjoj utakmici će imati i više prostora, tako da će on to moći iskoristiti. Asmir je odigrao odlične evropske utakmice i večeras je izuzetno motivisan", pojašnjava Konjić.

Bivši reprezentativac BiH naglašava i opasnost za Zetu, koja će na svom terenu napasti od prve minute, što otvara prostor za kontre.

Faruk Hadžibegić je dres Bordo tima nosio od 1976. do 1985. godine. Kako kaže, večeras će biti jedan od stotina hiljada navijača Sarajeva koji u duelu sa Zetom očekuju pozitivan rezultat i nastavak takmičenja u Evropskoj ligi.

"Rezultat sa kojim Sarajevo večeras ulazi u ovu utakmicu protiv Zete je dobar. Ja sam optimista i mislim da igrači Dragana Jovića mogu večeras postići gol ili dva u Podgorici. Odlična atmosfera vlada među igračima, stručnim štabom i navijačima i to bi trebalo iskorisiti. Utakmica neće biti lagana, to je sigurno. Veoma je važno da Sarajevo postigne gol", kaže Hadžibegić za Klix.ba.

Utakmica između Zete i Sarajeva počinje u 20:00 sati, a prenosit će je BHT1.