Nogomet
0

Musa: Svi igrači dali su svoj maksimum

Piše: A. M.
Široki Brijeg ostvario je izuzetno značajan trijumf nad Sarajevom u devetom kolu Premijer lige BiH kojim su se izabranici Slavena Muse učvrstili na liderskoj poziciji.

Gosti su večeras, posebno tokom drugog poluvremena bili izuzetno opasni, ali je sjajnim intervencijama promjenu rezultata spriječio Antonio Soldo.

"Vjerujte mi da ne znam hoću li šest, sedam igrača iz prve postave koristiti na utakmici Kupa protiv Željezničar bez obzira na važnost te utakmice obzirom na njihovu iscrpljenost. Svi su večeras dali svoj maksimum, izgarali su na terenu i to naplatili velikom pobjedom", kazao je Slaven Musa, dodavši:

“Posebno bih pohvalio mlađe igrače koji večeras nisu razočarali, tu prije svih mislim na Buhača, ali i na Kožulja i Ćorluku. Važno je da smo ostali na plus tri u odnosu na Željezničar, na plus četiri u odnosu na Zrinjski, odnosno na čak plus sedam u odnosu na Sarajevo".

Na drugoj strani vršilac dužnosti trenera FK Sarajevo, Emir Selimović, nije mogao biti zadovoljan konačnim ishodom meča.

"Široki je u prvom poluvremenu bio agresivniji, a to su naplatili jedinim pogotkom na utakmici. Drugo poluvrijeme pripalo je nama. Napravili smo nekoliko odličnih prilika, sli nismo uspjeli postići gol. Poraz je kada protiv ovakvog protivnika nisi efikasan na kraju, u najviše slučajeva neminovan", ustvrdio je Selimović.