Nogomet
0

Musa: Šta god da bude danas, odluka pada na Grbavici

Piše: A. M.
Slaven Musa (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Slaven Musa (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Najzanimljiviji susret osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine danas će na stadionu Pecara igrati Široki Brijeg i Željezničar.

Posljednje igre i rezultati koje tokom sezone ostvaruju donijeli su ogromno samopouzdanje današnjem domaćinu koji se nada trijumfu i na predstojećem meču bez obzira što neće nastupiti nekoliko standardnih igrača.

"Bit će promjena u timu, najavio sam to već nakon utakmice sa Sarajevom. Neke su prisilne, a neke će biti svojevoljne. Kako god, ja smatram da će protiv Željezničara igrati najbolji tim kojim raspolažemo u ovom trenutku. Kod nas praktično nema prve jedanaestorke obzirom da rotiramo nekih 17, 18 igrača", kazao je za Klix.ba trener Slaven Musa.

Protivnika poznaje jako dobro, a o brojkama kada je konačan rezultat današnje utakmice u pitanju, Musa nije želio govoriti.

"Moja želja je kvalitetan rezultat pred revanš u Sarajevu. Mi želimo pobijediti i napraviti dobru uvertiru za uzvrat. Kako god da bude danas, smatram da će konačna odluka o putniku u četvrtfinale pasti na Grbavici", dodaje Musa.

Dino Ćorić neće nastupiti zbog crvenog kartona zarađenog na prvenstvenoj utakmici protiv Sarajeva, dok su braća Damir i Ivica Džidić povrijeđeni već duži vremenski period.

"Umjesto Davora Landeke danas će nastupiti Jure Ivanković. Što se tiče Markovića još uvijek nismo odlučili, a postoji mogućnost da ni on ne počne utakmicu obzirom da je izgubljen za Travnik u narednom kolu Premijer lige. Pandža će također preskočiti Željezničar. Iza njega je pauza od četiri mjeseca i smatram da su tri utakmice u sedam dana za njega još uvijek previše. Umjesto Solde na golu će stajati Luka Bilobrk", zaključio je Musa.