Nogomet
0

Musa: Neće biti pojačanja, cilj je izboriti izlazak u Evropu, a moja želja je titula prvaka

Piše: E. B.
Široki Brijeg je počeo pripreme za proljetni dio prvenstva, a trener hercegovačkog kluba Slaven Musa je zadovoljan radom u prvih nekoliko dana.

"Moram izraziti zadovoljstvo kada je riječ o stanju svih igrača koji su došli fizički dobro pripremljeni i, ono što je najbitnije, svi su zdravi osim Špikića koji radi po posebnom programu i njega očekujemo početkom marta. Za sada je sve u najboljem redu", kaže Musa koji ističe kako Širokobriježani neće dovoditi pojačanja.

"Neće biti nikakvih promjena u igračkom kadru zato što objektivno za to nemamo razloga", iskren je Musa koji vjeruje svojim igračima da će ekipa ispuniti primarni cilj, a to je izlazak na evropsku scenu.

"U nastavku prvenstva očekujem da budemo na najvišem mogućem nivou od prvog kola, da budemo u top formi od početka do kraja i da pokušamo osvojiti što više bodova. Siguran sam da ćemo izboriti Evropu, što je primarni cilj, a moja lična želja, kao i želja svih igrača je da se okitimo titulom prvaka", kaže Musa.

Široki Brijeg će na pripremama odigrati sedam prijateljskih utakmica: 23. januara protiv NK Mostar, 29. januara protiv Osijeka, 2. februara protiv Rijeke i 6. februara protiv Branitelja, nakon čega slijedi put u Antaliju.

U turskoj će Širokobriježani odigrati tri utakmice. Protivnici će biti Šahtjor Kargandi i Odense, a u planu je traženje i trećeg protivnika, čije će ime biti poznato uskoro.