Nogomet
4

Mundijal počinje danas ispred BBI Centra u Sarajevu

Sponzorirani članak
Hyundai Motor Co., službeni partner 2014 FIFA World Cup Brazil TM, najavio je pet lokacija koje će donijeti navijačkih duh i atmosferu, podijeliti strasti i uzbuđenje Mundijala u Brazilu jednog od najpopularnijih svjetskih sportskih događaja.

Kao što je tradicija na velikim turnirima, Hyundai Motor će ugostiti hiljade navijača u svojim popularnim Fan Parkovima, ondnosno mjestima gdje ljubitelji mogu navijati za svoje timove s prijateljima i porodicama u živom prenosu utakmica na javnim mjestima ispred veliki ekrana. Održavanje i javno gledanje utakmice svjetskog prvensta u fudbalu po licencama FIFA-a je u pet velikih gradova, Berlin (Njemačka), Madrid (Španjolska), Torino (Italija), Sarajevo (Bosna i Hercegovina) i Sydney (Australija), a navijači će biti u mogućnosti da doživite uzbudljivu atmosferu turnira tokom čitavog mjeseca odigravanja utakmica.

Od početka organizovanja Fan Parkova od 2006 FIFA World Cup Germany TM, Hyundai Fan Parkovi su omogućili preko 10 miliona navijača da uživaju u prekrasnoj igri zajedno sa prijateljima, porodicama i kolegama. Ove godine Bosanci i Hercegovic će biti u mogućnosti da prate utakmice svjetskog prevenstva i u Sarajevu na isti način kako je to organizovano u Europi i Australiji. Pored toga svi Bosanci i Hercegovci, ljubitelji fudbala, će zajedno sa ostatkom svijeta moći podijeliti svoju strast putem on-line mikrosite-a "Pin My Fan Park" (http://worldcup.hyundai.com).

Potpuno novi on-line portal omogućava navijačima da podrže svoju reprezentaciju putem portala i da pokažu svoju strast prema igri i prenesu atmosferu kroz up-load tekstova, fotografija, muzike i video zapisa. Hyundai Fan Park Sarajevo ispred BBI Centra počinje sa otvaranjem prvenstva i trajati će tokom održavanja istog, a oficijelni večernji program počinjati će u skladu sa satnicama utakmica, a zvanična ceremonija otvaranja počinje 12. juna u 19.00 sati uz bogati zabavni program. Zvanični program za našu prvu utakmicu koja se odigrava 15. Juna u 00:00 sati će početi u 22:00 sata gdje također možemo očekivati bogati program uz mogućnost osvajanja vrijednih nagrada.

Pored samog gledanja utakmica Hyundai Fan Park će ponuditi mnoštvo bogatog cjelodnevnog i večernjeg sadržaja za sve ljude od 7 do 77 godina. Tokom cijelog perioda održavanja istog svih posjetitelji imati će mogućnost da učestvuju u zabavnim interaktivnim igricama, face paintingu, da osvoje svakog dana mnoštvo nagrada, a tokom večeri će moći uživati u bogatom muzičkom i zabavnom (plesačice, Dvadesetorica, Drum Orkestra, Amel Ćurić) programu uz mnoštvo gostiju iznenađenja.

U svemu ovome jedno je najbitnije, a to je da ovaj Fan Park će zasigurno donijeti radost i zabavu za sve posjetitelje. Iz Hyundaija poručuju da će svi građani Bosne i Hercegovine biti više nego dobrodošli da posjete Hyundai Fan Park Sarajevo, da svi zajedno uživaju u utakmicama svjetskog prvenstva i u bogatom kultrno zabavnom programu sa mnoštvom zanimacija i inteaktvinih igara za sve uzraste.