Nijemci stigli kući
0

Müller sretan jer je "reprizirao" slavnog prezimenjaka

Totalsport
Njemačka nogometna reprezentacija u ponedjeljak je sletjela u frankfurtsku zračnu luku, vrativši se iz Južne Afrike sa Svjetskog prvenstva na kojem je osvojila treće mjesto.

Među igračima su bile pomiješane emocije razočaranja i sreće, a najbolje je to dočarao ponajbolji njemački nogometaš u JAR-u, veznjak Bayerna Bastian Schweinsteiger.

"Svi smo razočarani zbog ispadanja u polufinalu. Ali, Španija koja nas je pobijedila, u potpunosti je zaslužila svjetski naslov", iskren je bio Schweinsteiger.

Malo je boljeg raspoloženja bio njegov mladi reprezentativni i klupski suigrač Thomas Müller koji je odlukom Međunarodne nogometne federacije (FIFA) dobio Zlatnu kopačku kao prvi strijelac prvenstva. Zabio je Müller pet pogodaka, kao i David Villa, Diego Forlan i Wesley Sneijder, ali u korist Nijemca su presudile tri asistencije. Müller (20) je ujedno proglašen i najboljim mladim igračem ovogodišnjeg Mundijala.

"Posebno sam sretan zbog osvojene Zlatne kopačke, 40 godina nakon Gerda Müllera", rekao je mladi prezimenjak njemačke nogometne legende.

Gradonačelnica Frankfurta Petra Roth priredila je za reprezentaciju, koja je u dvoboju za treće mjesto svladala Urugvaj s 3-2, kratki prijem, nakon kojeg su se igrači razbježali svaki na svoju stranu.