Nakon pobjede nad Holandijom
0

Müller: Poslali smo jasnu poruku svim protivnicima

Totalsport
Thomas Müller
Thomas Müller
Njemačka nogometna reprezentacija očitala je pravu lekciju Holanđanima u prijateljskom ogledu kojeg su u utorak navečer odigrali u Hamburgu.

Premda svjetski viceprvaci slove za jednog od favorita u nadolazećem Evropskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini, u Hamburgu su teško poraženi od, čini se, kvalitetnije reprezentacije Njemačke, koja je slavila s 3-0 i koja bi mogla puno toga napraviti i u Poljskoj i Ukrajini.

Vodeći su pogodak polufinalisti prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva postigli u 15. minuti. Mrežu gostujućeg čuvara Maartena Stekelenburga načeo je Bayernov napadač Thomas Müller.

"Kada na ovakav način savladate jednu Holandiju, onda šaljete poruku svim svojim protivnicima. U prvom dijelu su Holanđani bili opasni, ali očito je da smo mi dominirali u drugom dijelu. Postigli smo tri izvanredna pogotka", kazao je Müller.

Njemačka je kvalifikacije za EP 2012 godine završila s maksimalnih 30 bodova u grupi A, dok su "Tulipani" u grupi E osvojili 27 bodova. Jedini poraz pretrpjeli su u posljednjem kvalifikacijskom kolu od Švedske. Interesantno da su izabranici Berta van Maarwijka bez pobjede u posljednje tri utakmice.