Nogomet
540

Mulalić: Zasluženo smo u polufinalu, sada putujemo najboljoj ekipi u državi

Piše: O. T.
Edis Mulalić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Edis Mulalić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Željezničar je pobjedom nad Borcem (2:1) u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine ovjerio plasman u polufinale Kupa, te nastavio pobjednički niz u drugom djelu sezone.

Ukoliko brojimo BHT Premijer ligu i Kup BiH Željezničar je upisao petu uzastopnu pobjedu u drugom dijelu sezone. Edis Mulalić smatra da su Plavi zasluženo prošli dalje i ne razmišlja o mogućem protivniku u polufinalu.

"Zaslužili smo prolazak dalje i mislim da možemo još nešto napraviti u kupu. Ostale su četiri ekipe, nema se tu šta gatati ili birati. Ako hoćeš nešto napraviti, moraš protiv svakog odigrati dobro", kazao je Mulalić.

Narednog vikenda Željezničar u 22. kolu BHT Premijer lige gostuje lideru tabele Slobodi. Mulalić u prvi plan ističe da je najbitnije da se svi okrenemo fudbalu vjerovatno aludirajući na dešavanja koja su bila u centru zbivanja nakon utakmice između Slobode i Sarajeva u Tuzli protekle sedmice.

"U subotu igramo protiv najbolje ekipe u državi i dolazimo sa sportskim namjerama u sportsku Tuzlu. Treba fudbal da pobijedi i treba da se svi okrenemo fudbalu, a ne nekim stvarima koje nisu bitne. Pohvalio bih suđenje i sigurno i sudije žele unaprijediti bh. fudbal, a mislim da smo na dobrom putu", smatra Mulalić.