Nogomet
466

Mulalić za Klix.ba: Željo je moj i zato me boli, govorili su da sam dugoročno rješenje

Piše: O. T.
Edis Mulalić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Edis Mulalić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Edis Mulalić više nije trener FK Željezničar. Klub sa Grbavice, nakon remija Željezničara i Rudara iz Prijedora (1:1) u 29. kolu BHT Premijer lige, odlučio je razriješiti dužnosti 40-godišnjeg trenera koji je za otkaz saznao preko portala.

"Kakav će biti komentar kada preko portala, čovjek koji je 31 godinu proveo u ovom klubu i tu svoje kosti ostavio, sazna da je dobio otkaz? Ali, valjda to tako treba. Strašno", kazao je Mulalić na početku razgovora za Klix.ba

Mulalić je treći trener kojem je ove sezone uručen otkaz u Željezničaru. Ekipu je preuzeo nakon otkaza Milomiru Odoviću i Vladi Čapljiću. Njegov debitantski nastup na klupi bio je u 11. kolu BHT Premijer lige kada se na Grbavici igrao sarajevski derbi. Željezničar je slavio sa 1:0 protiv Sarajeva. Računajući meč protiv Sarajeva, Mulalić je vodio Željezničar vodio u 23 meča. Zabilježio je učinak od 15 pobjeda i po četiri remija i poraza. U jednom trenutku Željezničar je imao niz od 13 vezanih utakmica bez poraza u svim takmičenjima pri čemu je zabilježeno devet vezanih pobjeda.

"Hvala svima na podršci. Svima koji cijenite moju statistiku, ali ispravljati 'krive Drine' tokom cijele sezone je teško. Ja statistiku ne znam napamet, ali znam da su od perioda kada smo mi preuzeli klub samo Zrinjski i Sloboda osvojili više bodova od Željezničara. Ali, kod nas to nikome ne znači u našoj državi", dodao je Mulalić.

Od trenutka kada je Mulalić preuzeo klubu, Željezničar je u 19 odigranih kola osvojio 40 bodova. U tom periodu Zrinjski je osvojio 44, Sloboda, 43, Široki Brijeg 40, a Sarajevo 38 bodova. Ono što dodatno smeta Mulaliću jeste to što mu se govorilo da je on dugoročno rješenje.

"Meni je krivo što je priča bila da sam ja dugoročno rješenje, jer ja imam ugovor do ljeta 2017. godine", kazao je Mulalić.

Na pitanje da li je rano da govorimo o tome kako sada gleda na svoju buduću trenersku karijeru, Mulalić je odgovorio vrlo emotivno. Govorio je u prekidima...

"Znate šta mi je krivo. To je emotivno. Razumijete. Željo je moj. Zato malo boli. Sve mi možete uzeti, ali srce i glavu ne možete. Tako da idemo dalje," poručio je Mulalić.