Nogomet
71

Mulalić pred odlazak u Antaliju: Imamo kostur ekipe, ali lista pojačanja nije zaključena

Piše: D. B.
Edis Mulalić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Edis Mulalić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
FK Željezničar danas putuje na pripreme u Antaliju, a prije odlaska se novinarima obratio šef stručnog štaba Plavih Edis Mulalić.

"Nije se ništa puno događalo u odnosu na posljednje utakmice protiv Žepča i Viteza. Blagojević je imao gripu, ali će biti dobro. Zolotića smo malo poštedjeli jer ima problema s mišićem, ali će biti sve dobro", izjavio je Mulalić.

Željezničar će tokom desetodnevnih priprema u Antaliji odigrati tri prijateljske utakmice, a protivnici su slovački FC DAC, danski Vendsyssel i ukrajinski FC Illichivets Mariupol.

"Protivnici su po mjeri, gledao sam njihove utakmice i dobre su ekipe. FC DAC igra s jednim napadačem i dosta je sličan Širokom Brijegu, našem prvom protivniku na proljeće", rekao je trener Željezničara.

Željezničar i Široki Brijeg će biti zajedno u Antaliji.

"Nema to nikakve veze. Mi smo sportski prijatelji i ništa nam ne znači. Putujemo zajedno, ali mi radimo svoje, a oni svoje", jasan je bio Mulalić.

U narednom periodu neće biti velikih promjena u sastavu.

"Imali smo dosta igrača i svima smo davali šansu. Koliko ćemo mijenjati, zavisi od igrača te od njihovog zdravstvenog stanja. Mislim da nećemo više puno mijenjati, jer smo već napravili kostur ekipe. Ipak, sastav ćemo birati i prema protivniku, što je stvar taktike. Ne mora značiti da će Bogičević i Kosorić igrati u početnom sastavu, Hodžurda također radi odlično. Zavisit će od njih, svaki igrač mora zaslužiti mjesto u početnom sastavu", kazao je Mulalić.

Koliko stručni štab i ekipa obavljaju dobar posao, vidjet će se tek u takmičarskim utakmicama.

"Svi novi igrači su se dobro uklopili, ali još uvijek nemamo realnu sliku. Realnu sliku ćemo vidjeti onda kad budemo igrali pred punom Grbavicom i za nešto", dodao je trener Plavih.

Ekipom je zadovoljan, ali se nada dolasku još dva nogometaša.

"Zadovoljni smo pristupom igrača, radimo sve kako treba i pazimo na svaki detalj. Lista pojačanja nije zaključena, dobrih pojačanja nikad dosta. U opticaju su još dva igrača koja imaju ugovore s drugim klubovima. Vidjet ćemo šta će biti", završio je Mulalić.