Nogomet
0

Muke po Lionelu Messiju

Totalsport
Lionel Messi (Foto: AFP)
Lionel Messi (Foto: AFP)
Jedan od najvećih problema za Barcelonu u ovom trenutku je slaba forma Lionela Messija. Marca tako omalenog Argentinca naziva "sjenom samog sebe".

Messi se muči po povratku na terene nakon oporavka od povrede bedrenog mišića. Nakon božićnih blagdana vratio se iz Argentine i djelovao je dobro na početku s obzirom da je u dvije utakmice osmine finala Kupa kralja protiv Getafea postigao ukupno četiri gola. Ali otad je pokazao malo s obzirom na ono što može. Tako je u kalendarskoj 2014. godini u Primeri postigao tek jedan gol u četiri utakmice i to iz jedanaesterca protiv Valencije u utakmici koju je Barcelona izgubila 3-2.

Ukupno je u cijeloj sezoni Messi postigao 19 golova u svim takmičenjima, od čega njih 9 u Primeri, što je 13 manje od velikog rivala Cristiana Ronalda. Messi u ovom trenutku čak nije ni najbolji Barcin strijelac i bolji od njega su Alexis Sanchez (13) i Pedro Rodriguez (12).

Messijevi golgeterski problemi lako su moguće povezani s odlukom Barçinog trenera Gerarda Martina da mu promijeni poziciju. Messi danas igra puno dublje u polju, na poziciji da više razigrava saigrače, umjesto na poziciji isturenog napadača.