Statistika Transfermarkt.de
57

Mujdža i Salihamidžić skuplji, Salihoviću pala cijena

Piše: J. H.
Prema njemačkom portalu Transfermarkt.de, cijena bh. internacionalaca u Bundesligi Mensura Mujdže i Hasana Salihamidžića je u posljednjoj godini porasla, dok je Sejad Salihović postao jeftiniji.
Cijena Edina Džeke iznosi 32 miliona eura (Foto: AFP)
Cijena Edina Džeke iznosi 32 miliona eura (Foto: AFP)
Mujdža je od 1. jula 2011. godine poskupio za 500.000 eura. U isto vrijeme, Salihamidžić je skuplji za 400.000 hiljada eura. U statistici specijalizovanog nogometnog portala Transfermarkt.de, cijena Sejada Salihovića pala je sa 7 na 6,5 miliona eura.

Najskuplji igrač reprezentacije je i dalje Edin Džeko, čiju vrijednost Transfermarkt.de procjenjuje na 32 miliona eura. Drugi po vrijednosti je Miralem Pjanić (11,5 miliona), a treći je Salihović (6,5 miliona).

Miralem Pjanić je drugi najskuplji igrač reprezentacije (Foto: AFP)
Miralem Pjanić je drugi najskuplji igrač reprezentacije (Foto: AFP)
Na četvrtom mjestu nalazi se Vedad Ibišević (6 miliona eura), dok Zvjezdan Misimović i Senijad Ibričić imaju vrijednost od 5,5 miliona. Elvir Rahimić je najjeftiniji igrač Zmajeva i njegova cijena iznosi 250.000 eura.
Sejad Salihović jedini
Sejad Salihović jedini "pojeftinio" (Foto: AFP)
Na svjetskom nivou, i dalje je najskuplji Lionel Messi, čija cijena iznosi 100 miliona eura. Slijede ga Cristiano Ronaldo (90 miliona), Andres Iniesta i Wayne Rooney (65 miliona), Cesc Fabregas (55 miliona)...