Nogomet
55

Muharemović uoči revanša s Čelikom: Nema sumnje ko ide u četvrtfinale

Piše: D. B.
Veldin Muharemović
Veldin Muharemović
Nakon tri vezane pobjede u Premijer ligi Olimpic se nalazi na trećem mjestu s 20 osvojenih bodova, tri manje od prvoplasiranog Širokog Brijega. U srijedu Vukove očekuje revanš osmine finala Kupa BiH u Zenici kod Čelika, a nogometaš sarajevskog premijeligaša Veldin Muharemović je uvjeren da je njegov tim pitanje četvrtfinaliste riješio na Otoci u prvom susretu pobjedom od 4:0.

"Imamo pravi pristup utakmicama, što je jako važno. Ne opterećujemo se pozicijom na tabeli, ali treba reći da smo u lijepoj situaciji koju trebamo iskoristiti i zimsku pauzu provesti na visokoj poziciji. Ekipa smo koja se ne opterećuje drugima. Ako damo sve od sebe, dobar rezultat neće doći u pitanje", izjavio je Muharemović za portal Klix.ba.

Olimpic je počeo sezonu porazom na Otoci od Željezničara, koji je pobijedio rezultatom 3:0, no, sada je na trećem mjestu sa 20 bodova, tri manje od lidera Širokog Brijega.

"Mnogi su bili skeptični nakon prvog kola i poraza od 0:3 protiv Željezničara. No, ta nas je utakmica 'probudila' i sada smo na pravom putu. Ekipa se promijenila u odnosu na prošlu sezonu, ali momci koji su tu daju maksimum i pružaju odlične partije. Ovako trebamo nastaviti", rekao je popularni Lede.

Olimpic će u srijedu igrati uzvratnu utakmicu osmine finala Kupa BiH u kojoj će biti gost Čeliku. Vukovi su u prvoj utakmici na Otoci pobijedili rezultatom 4:0.

"Nema opuštanja, bez obzira na visok rezultat iz prvog meča, ali mislim i da nema sumnje ko ide dalje nakon ove utakmice", kazao je nogometaš Olimpica.

Muharemović igra u sjajnoj formi, a ove sezone je postigao šest golova u svim takmičenjima.

"Postigao sam četiri gola u Premijer ligi i dva u Kupu BiH. Moram biti zadovoljan svojom formom, mada uvijek može bolje. Ipak, uvijek na prvo mjesto stavljam ekipu. Najbitniji su rezultati", jasan je bio Muharemović.

Pritiska na ekipu nema.

"Nismo opterećeni pozicijom. Podižemo igru iz utakmice u utakmicu i to nas veoma raduje. Bitno je da nema euforije", završio je Muharemović.