Nogomet
3

Muharemović: Pratile su nas povrede, zaslužili smo koji bod više

Piše: D. B.
Veldin Muharemović (Foto: Klix.ba)
Veldin Muharemović (Foto: Klix.ba)
FK Olimpic je nakon 19. kola i završetka jesenjeg dijela prvenstva zauzeo šestu poziciju sa 32 osvojena boda. Za prvoplasiranim Željezničarom zaostaje šest bodova, za drugoplasiranim Sarajevom četiri, dok samo dva boda više imaju trećeplasirani Široki Brijeg, četvrtoplasirani Zrinjski i petoplasirani Borac. Nogometaš Vukova Veldin Muharemović smatra da su povrede vežnih igrača spriječile njegov tim da napravi bolji rezultat.

"U ovoj polusezoni smo pokazali da želimo igrati za gol više. Bilo je turbulencija, na početku sezone smo imali oskudan igrački kadar, tako da ne bi trebali biti nezadovoljni. Istina je da bi sa ponekim bodom više situacija bila puno bolja. Mi smo također mogli odigrati bolje, ali su nas pratile povrede važnih igrača. S obzirom an prikazanu igru, mislim da smo i zaslužili koji bod više, ali ćemo to na proljeće nadoknaditi", izjavio je Muharemović za portal Klix.ba.

Najviše problema u igri donijela je povreda ponajboljeg igrača Olimpica Sulejmana Smajića.

"Smajića nismo imali u ekipi od devetog kola i mnogo nam je nedostajao. S njim u ekipi bi sigurno bili opasniji. Umjesto njega su zaigrali neki mlađi igrači, a koliko su zadovoljili, to će procijeniti stručni štab.", rekao je Muharemović.

Premijeligaši su trenutno na odmoru, a to je slučaj i sa igračima Olimpica. Tokom zime će se ekipa dobro pripremiti kako bi pokušala ostvariti svoj cilj, a to je izlazak u Evropu naredne sezone.

"Pauza je svima dobro došla jer su 22 utakmice u kratkom periodu za naše uslove ipak previše. Potrebno je da se odmorimo i uigramo sa igračima koji su stigli u klub. Prije svega mislim na Zajku Zebu, s kojim će naša ekipa biti kvalitetnija. Nadam se da će stručni štab dobro procijeniti na kojim pozicijama su potrebna pojačanja, s obzrom da nam je cilj ostati u vrhu tabele i izboriti plasman u Evropu. Mislim da imamo snage za to, samo nam je potrebno malo više sreće nego ranije. Bodovna razlika je trenutno mala i do kraja sezone ej zaista sve moguće", kazao je nogometaš Olimpica.

Svojim je igrama, kako kaže, zadovoljan.

"Zasad je dobro, mada uvijek može bolje. Poremetila me je povreda trbušnog zida na početku sezone, ali sam se vratio na najbolji mogući način i pomogao ekipi da se vrati na pobjednički kolosjek. Nadam se da u budućnosti neću imati problema s povredama", izjavio je Muharemović.

On smatra da BHT Premijer liga BiH ne napreduje kada je riječ o kvaliteti.

"To je tužno, ali je istina da stagniramo. Nadam se da će plasman reprezentacije BiH na Svjetsko prvenstvo u Brazilu motivirati Nogometni savez BiH da poradi na boljim uslovima za premijerligaše, kako bi se popravio kvalitet našeg nogometa. Ako se to ne dogodi, nema ni napretka", jasan je bio Muharemović.

Na suđenje ove sezone nema prigovora.

"Uvijek ima onih koji se žale jer niko ne voli izgubiti. Mislim da se suđenje popravilo u proteklih nekoliko sezona. Mi nismo ni dobili ni izgubili bodove zbog sudijskih grešaka", rekao je Muharemović

Kandidata za titulu je, kako kaže, šest.

"Smatram da su ekipe od 1. do 6. mjesta ravnopravne u borbi za titulu te da će biti veoma interesantno do samog kraja prvenstva", završio je Muharemović.