Nogomet
58

Muhamed Bešić: Za nas su sve ekipe iste i treba ih pobijediti

Klix.ba
Reprezentativci Senad Lulić i Muhamed Bešić su danas odgovarati na pitanja novinara uoči početka treninga u Kampu reprezentacije u Guaruji.

U sali za pres konferenciju ih je dočekao veći broj novinara, a većinu je zanimalo razmišljanje naših igrača u vezi sa utakmicom protiv Nigerije.

Muhamed Bešić, zvijezda utakmice protiv Argentine, bio je skroman kada su ga novinari upitali da prokomentariše pohvale koje je dobio.

"Ne volim puno o sebi da pričam, neka drugi to komentarišu. Ja želim da se fokusiram na narednu utakmicu i protivnika. Mi uvijek želimo pobijediti, to smo željeli i protiv Argentine. Sad smo okrenuti narednim susretima, nećemo poredit ekipe, za nas su sve iste i treba ih pobijediti."

Senad Lulić je iznio svoj stav: "Spremamo se na najbolji način, gledali smo i utakmicu između Nigerije i Irana. Znamo da nas očekuje teška utakmica, ali mi ulazimo sa željom da damo sve od sebe, kao uvijek, a to ćemo uraditi i protiv Nigerije. Mi smo znali da su naši glavni konkurenti za drugo mjesto Nigerija i Iran i dat ćemo sve od sebe da ih pobijedimo i prođemo u drugi krug."

Danas poslijepodne Zmajevi neće imati nikakvih obaveza, osim gledanja utakmica, a prije odlaska u Cuiabu, bh. tim će održati još jedan trening sutra, u uobičajenom prijepodnevnom terminu, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.