Nogomet
669

Engleski mediji: Muhamed Bešić prelazi u Everton za pet miliona eura

Anadolija
Muhamed Bešić (Foto: EPA)
Muhamed Bešić (Foto: EPA)
Prema navodima britanskih medija, reprezentativac Bosne i Hercegovine Muhamed Bešić, koji je skrenuo veliku pažnju mnogih evropskih klubova tokom dobrih igara na Mundijalu u Brazilu, novi je igrač Evertona, prenosi Anadolija.

Prema pisanju portala “Premier Ligue Owl”, Everton je pobijedio mnoge evropske klubove u utrci za Bešićem i za usluge odličnog bh. reprezentativca će platiti pet miliona eura.

Inače, Bešić će biti drugo ovosezonsko pojačanje trenera Evertona Roberta Martineza, a prije njega je u klub došao Gareth Barry.

Martinez je ranije istakao kako mu se svidjela igra Bešića na Mundijalu i, kako kaže, odmah ga je odlučio kupiti jer se perfektno uklapa u fudbalski stil koji se igra na “Goodison Parku”.

“Njegov osjećaj za odbranu je odličan i njegova sposobnost da predvidi gdje se kreće lopta i da pokrije širok prostor na terenu je primjer za druge fudbalere”, opisuju britanski mediji stil igre bh. fudbalera.

Britanski mediji smatraju, pak, da bi Bešić trebao biti mnogo skuplji od ponuđenih pet miliona eura.

Ipak, na kraju pišu kako je Everton odradio odličan posao dovođenjem mladog Bešića u svoje redove, jer su za ovog 21-godišnjeg fudbalera interesovanje pokazali i Arsenal, Manchester United i Liverpool.