Izbačen iz prvog tima
0

Muhamed Bešić razočaran HSV-om i Finkom

Totalsport
Muhamed Bešić
Muhamed Bešić
Mladi bosanskohercegovački nogometni reprezentativac Muhamed Bešić (19) razočaran je načinom na koji se njegov klub HSV, kao i trener Thorsten Fink, ponio prema njemu.

"U HSV-u su mi uvijek govorili: Momo, ti si vrhunski talent i imaš pred sobom veliku budućnost. Međutim, nisam dobio ni najmanju šansu da se dokažem u prvoj momčadi. To me demoraliziralo", rekao je 19-godišnjak za njemački Sport Bild.

Bešića je zbog međusobnog sukoba iz prve ekipe izbacio današnji trener Thorsten Fink, te ga, uprkos tome što se ispričao, nije vratio u prvu ekipu.

"Otvoreno smo porazgovarali i rekao sam mu da mi nije jasno zašto me smatra jednim od najslabijih igrača prve ekipe", rekao je Bešić koji trenutno radi s timom koji igra u regionalnoj ligi Sjever.

"Fizički i psihički me to 'ubija'. Teško prihvatam ovu odluku. Trenutno se osjećam kao žrtveno janje koje ispašta zbog loše klupske situacije na koju nisam imao utjecaja. Trenutno je sve loše za mene", zaključio je demoralizirani Bešić.

Iako nije odigrao nijedan susret za prvu ekipu HSV-a, mladi bosanski stoper ima već pet nastupa za seniorsku reprezentaciju BiH.