Junak dvoboja na Koševu
0

Muhamed Alaim: Ponovila se Sigma

Razgovarao: Edin Isanović
Tribine su dobile i ovu utakmicu. Kada je Avdić poentirao za vodstvo, nastao je delirij. Bio je to trenutak za pamćenje

Nakon veličenstvane pobjede Sarajeva nad Helsingborgom od 2-1 i eliminacije Šveđana poslije jedanaesteraca bordo tim se okreće Premijer ligi BiH. Naime, već danas izabranici Mehmeda Janjoša gostuju u Modriči. Iako su čelni ljudi koševskog kluba tražili odgodu meča nisu dobili zeleno svjetlo od nekadašnjeg prvaka BiH. Evo kako je utakmicu protiv lidera švedske lige vidio jedan od najzapaženijih pojedinaca i kapiten bordo tima, Muhamed Alaim:

  • Malo smo strahovali od samoga uvoda. Izgleda s razlogom. Nažalost, primili smo pogodak već u drugoj minuti. Moram vam reći da smo bili spremni za ovakav scenarij. Naime, kada smo se pripremali analizirali smo i situaciju šta da radimo ako nam suparnik postigne rani pogodak. Nismo klonuli duhom, vjerovali smo u svoje mogućnosti i na kraju uspjeli preokrenuti rezultat. Tribine su dobile i ovu utakmicu. Kada je Avdić poentirao za vodstvo, nastao je delirij. Bio je to trenutak za pamćenje. Rezultat je poslije 90. minuta bio identičan onom iz prvog meča. Nakon produžetaka ništa se nije promijenilo, pa su uslijedili jedanaesterci.

Jeste li vjerovali da će Sarajevo proći?

Svakako. Čitav dan prije utakmice imao sam neki osjećaj da ćemo preskočiti ovu prepreku. Mislio sam da ću odbraniti dva jedanaesterca, ali je i jedan bio dovoljan za ukupani trijumf. Utakmica nekako podsjeća na onu od prije sedam godina sa češkom Sigmom. Od kretanja rezultata, penala i vremena. Mobitel mi stalno zvoni svi žele da čestitaju. Bivši saigrač Raščić prepričao mi je kako je i on sa posebnim emocijama putem interneta pratio sudar na Koševu. Sve je super, ispunili smo cilj.

Naredni protivnik je rumunski Cluj?

Mi se sada moramo okrenuti Premijer ligi BiH. Iako smo tražili odgodu meča sa Modričom nisu nam izašli u susret. Sve bi bilo drugačije da nismo igrali produžetke, ali šta možemo, idemo dalje. Što se tiče Rumuna mogu samo obećati da ćemo dati sve od sebe da preskočimo i posljednju prepreku pred ulazak u grupnu fazu Evropske lige. Igramo jako dobro, mnogi navijači će reći da tim sa Koševa dugo vremena nije demonstrirao ovakav nogomet. No, ne treba padati u euforiju. Pred nama su tek prava iskušenja.