Ostaje na odjelu intenzivne njege
0

Muambino stanje nakon srčanog zastoja i dalje kritično

Totalsport
Iz bolnice London Chest potvrdili su kako je vezni nogometaš Boltona Fabrice Muamba (23) u subotnjoj četvrtfinalnoj utakmici FA Cupa protiv Tottenhama pretrpio srčani zastoj na travnjaku White Hart Lanea.

"Fabrice Muamba ostaje u kritičnom stanju na odjelu intenzivne njege kardiologije u bolnici London Chest. Primljen je u bolnicu u subotu navečer nakon kolapsa na White Hart Laneu gdje je došlo do srčanog zastoja tokom utakmice. Fabriceu je pružena prva pomoć i oživljavanje na travnjaku, kao i na putu prema bolnici gdje mu je srce opet počelo raditi. Kao dio normalne procedure Fabrice ostaje na odjelu intenzivne njege gdje će njegovo stanje pomno pratiti srčani specijalisti u sljedeća 24 sata", stoji u priopćenju londonske bolnice.

Rodom iz Demokratske Republike Konga (nekadašnji Zair, op.a) Muamba je započeo nogometni put ka profesionalizmu 2002. godine kada se pridružio Arsenalovom omladinskom pogonu.

U dresu "topnika" debitirao je u oktobru 2005. godine u Carling Cupu protiv Sunderlanda, nakon čega je posuđen Birminghamu.

U maju 2007. godine trajno je potpisao za Birmingham, a u Bolton je stigao godinu dana kasnije.