Urugvaj - Francuska 0-0
0

Mreže na stadionu Green Point ostale mirne

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
I druga utakmica Svjetskog nogometnog prvenstva u Južnoafričkoj Republici završila je bez pobjednika. Francuska i Urugvaj remizirali su na Green Point stadionu u Cape Townu u dvoboju 1. kola skupine A bez golova 0-0.

Bila je to utakmica u kojoj Francuska imala inicijativu, od 81. minute nakon isključenja Nicolasa Lodeira i igrača više, ali i utakmica u kojoj aktualni svjetski viceprvak nije uspio pronaći put do mreže urugvajskog vratara Fernanda Muslere.

Najbolju priliku na utakmici imali su “tricolori” već na samom startu utakmice u 7. minuti, kada je Abou Diaby izbacio na lijevoj strani Francka Riberyja, a ovaj je prošao po boku i lijepo ubacio u peterac, a ondje Sidney Gouvou nije uspio ugurati loptu u mrežu i pucao je kraj desne vratnice.

Najbolju priliku za Urugvajce u prvom dijelu imao je Diego Forlan u 16. minuti, ali je njegov udarac zaustavio francuski vratar Hugo Lloris. Iz prvog dijela možemo izdvojiti tek još dva pokušaja izabranika Raymonda Domenecha, onaj Yoanna Gourcuffa iz slobodnog udarca iz 19. minute, te Nicolasa Anelke nakon ubacivanja Bacaryja Sagne u 43.

U nastavku se nastavio sličan scenarij iz prvog dijela u kojem je Franuska pritiskala, a Urugvaj se branio i orjentirao se na kontranapade.

Tragičarem utakmice mogao se pokazati mladi 21-godišnji Ajaxov branič Lodeiro, koji je zaradio drugi žuti karton i isključenje samo 18 minuta po ulasku u igru, ali nemaštovitost Francuza u napadu omogućila je Urugvajcima da se na kraju relativno lako obrane i osvoje bod.

Francuzi su tako nastavili s neuvjerljivim igrama nakon što su se na Mundijal plasirali na kontroverzan način, “rukometom” Thierryja Henryja u dokvalifikacijama protiv Irske.

Drugo kolo skupine A na rasporedu je 16., odnosno 17. lipnja, a u njemu će se sastati Južnoafrička Republika i Urugvaj, odnosno Francuska i Meksiko.

Svjetsko nogometno prvenstvo, skupina A, 1. kolo:

Francuska – Urugvaj 0-0

JAR – Meksiko 1-1 (Tshabalala 55 / Marquez 79)

Redoslijed: 1. Južnoafrička Republika 1, 2. Meksiko 1, 3. Urugvaj 1, 4. Francuska 1