Nogomet
26

Mreže mirovale na Piroti: Metalleghe i Sloboda podijelili bodove

Piše: E. B.
Metalleghe i Sloboda su na Piroti podijelili bodove odigravši susret bez pogodaka u okviru devetog kola Premijer lige BiH.

Sloboda je mogla doći do vodstva u 15. minuti. Slobodan udarac sa dvadesetak metara je izveo Zeba, gađao je same rašlje Fejzićevog gola, no čuvar mreže Metalleghea je fantastičnom paradom spriječio eurogol najboljeg igrača gostiju.

Samo minutu kasnije Jajčani su imali stopostotnu šansu. Popović je krenuo sam ka golu Slobode, dodao je Kovaču, koji nije želio šutirati već se odlučio na povratnu loptu Popoviću, što je bilo veoma loše rješenje i propala je velika šansa za Metalleghe.

U 19. minuti Popović je izašao sam pred Pirića, no golman Slobode je odbranio njegov udarac. U 27. minuti šut je oprobao Dujaković, ali golman tuzlaka je ponovo odlično reagovao. Kostić je nakon kornera sa pet metara šutirao u 37. minuti, ali je golman domaćih odbranio njegov udarac.

Drugo poluvrijeme nije bilo sadržajno kao prvo, te se izdvojila samo jedna šansa. U 68. minuti Smajić prebacio gol Slobode sa pet metara kada su svi vidjeli loptu u mreži gostiju. Do kraja meča rezultat se nije mijenjao i ekipe su podijelile bodove.