Man City - Fulham
0

Može li saradnja Džeke i Teveza dovesti do nove pobjede?

Sarajevo-x.com
Danas u 16 sati po našem vremenu igra se utakmica 28. kola Premiershipa između Manchester Cityja i Fulhama. Domaći žele pobjedom sustići vodeći Manchester United.

Nakon uspješne utakmice protiv Notts Countyja prošlog vikenda od 5:0 u FA Cupu, nadaju se da će im novouspostavljena saradnja između Teveza i Džeke pomoći da dođu do nove pobjede.

Fulham iza sebe ima neujednačenu sezonu, a većina njihovih utakmica završila je neriješeno. Sada su 15. na tabeli i nekoliko loših rezultata moglo bi ih mnogo koštati.

Cityjev menadžer Roberto Mancini nije siguran u nastup tri igrača: Vincenta Kompanyja, Micaha Richardsa i Jamesa Milnera, koji se bore s povredama. U utakmici definitivno neće zaigrati Shay Given, zbog povrede ramena.

Irski golman će se pridružiti Nigelu de Jongu i Adamu Johnsonu (obojica povrijedili skočni zglob) na tribinama stadiona u Manchesteru.

Na drugoj strani, Bobby Zamora bi mogao započeti prvi susret za Fulham otkako se oporavio od loma noge. U gostujućem timu upitan je Dickson Etuhu, a zasigurno će izostati Steve Sidewell, zbog povrede koljena.

U posljednjem okršaju ova dva tima, 21. novembra 2010. City je u gostima slavio sa 4:1. I u ovom meču na stadionu City of Manchester su favoriti.

U subotu su postignuti ovi rezultati:

Aston Villa - Blackburn 4-1 (Young 49-11m, 82, Hanley 62-ag, Downing 64 / Kalinić 81) Everton - Sunderland 2-0 (Beckford 8, 39) Newcastle - Bolton 1-1 (Nolan 13 / Sturridge 38) Wigan - Manchester United 0-4 (Hernandez 17, 74, Rooney 84, Fabio 87) Wolverhampton - Blackpool 4-0 (Jarvis 3, O'Hara 54, Ebanks-Blake 79, 90)

U nedjelju igraju:

Manchester City - Fulham

West Ham United - Liverpoool

U ponedjeljak igraju:

Stoke CIty - WBA