Jose Mourinho
0

"Može li nas Tottenham proći? Ne!"

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: AP)
Jose Mourinho (Foto: AP)
Iskreno je trener Realovih nogometaša Jose Mourinho odgovorio na pitanje novinara Mirrora, a koje se ticalo Tottenhamovih izgleda u četvrtfinalnom srazu Lige prvaka, upravo protiv Reala.

"Imam najveći respekt prema Tottenhamu zbog onoga što su ove sezone Redknapp i njegovi igrači postigli u Ligi prvaka", rekao je Mourinho nastavivši:

"Imaju pravo u londonskom klubu biti ponosni na ono što su učinili. Ako me pitate mislim li da mogu proći Real Madrid, odgovor je negativan. Po mom smo mišljenju mi ipak bolja ekipa i vjerujem da ćemo u dvjema utakmicama izboriti prolaz u polufinale."

Do naslova evropskog prvaka Mourinhu je u prošlosti uspijevalo dolaziti s Portom i Interom. Očekuje se da isto učini i s Realom.

"Naravno da su očekivanja golema. Ne samo zbog mene i moje historije, već više zbog slavne klupske prošlosti. Real je dugi niz godina podbacivao u takmičenju kojeg je osvajao devet puta i koje praktički smatra svojim domom. No, meni pritisak uvijek odgovora i uvijek mi je dobrodošao.

Real Madrid nije mi bio izazov samo zbog osvajanja trofeja, već i zbog reputacije kluba čijom je ekipom praktički nemoguće upravljati", istakao je Mourinho.