Standardan u Panioniosu
0

VIDEO / Može li Edin Cocalić zakrpiti rupe u reprezentaciji BiH?

Piše: E. Isanović
Edin Cocalić u dresu Željezničara
Edin Cocalić u dresu Željezničara
Da je odbrana najsporniji dio našeg državnog nogometnog tima ne treba posebno naglašavati. Ono što najviše brine jeste činjenica da Safet Nadarević nije standardan u svom klubu. Kako nije u top formi pokazao je u dvoboju sa Francuskom kada ga je Benzema "promiješao“ u našem šesnaestercu i postigao prvi gol za "trikolore“.

S druge strane, Edin Cocalić, nekadašnji nogometaš "Željezničara“ čini udarnu postavu grčkog "Panioniosa”. Zadnju utakmicu protiv “Arisa” nije nastupao zbog crvenog kartona.

Njegov tim je u tri utakmice zabilježio jednu pobjedu, jedan remi i jedan poraz. Cocalić se svojim zalaganjem nametnuo stručnom štabu “Panioniosa” u zahtjevnoj grčkoj ligi.

Odličan je u skoku, sjajnih defanzivnih sposobnosti. Mnogi će reći kako je zahvalan igrač, pouzdan u odbrambenim zadacima.

Karijeru je počeo pisati u školi nogometa “Bubamari”. Poslije toga je preselio na Grbavicu. U četriri sezone upisao je 110 nastupa, a poentirao je šest puta.

Igrao je za U-17, U-19 i U-21 reprezentaciju BiH. Rođen je 5.decembra 1987.godine.

Kako smo uspjeli saznati selektor, Safet Sušić, u narednom periodu pratit će njegove izvedbe. Nije isključeno da uskoro dobije poziv u nacionalnu vrstu.