Portal Bleacher report se pita
64

Može li Begović spasiti posao Wengeru i vratiti slavu Arsenalu

Klix.ba
Asmir Begović
Asmir Begović
Asmir Begović, bh. reprezentativac i prvi golman Stoke Cityja, trenutno je najtraženiji igrač na Otoku. Prema pisanju sportskog portala Bleacher report, upravo je visoki Bosanac jedan od igrača koji menadžeru Arsenala Arsenu Wengeru može spasiti posao u tom londonskom klubu.

Wenger nikada prije nije bio pod ovolikim pritiskom navijača i uprave kluba. Prema pisanju otočkih medija, Francuzu treba nekoliko igrača koji će Arsenal vratiti na put stare slave, kada su harali Premiershipom i Evropom.

Arsenal se trenutno nalazi na desetoj poziciji u ligi, što Tobdžije ne pamte još od 1994. godine. Sol na ranu za navijače je predstavljalo i izbacivanje Wengerovog tima iz kupa od niželigaša Bradford Cityja.

Ukoliko želi da vodi Arsenal i naredne sezone, Wenger mora kupiti nekoliko igrača zahvaljujući kojima će biti ozbiljan konkurent za titulu prvaka Engleske, a ne tek prosječan tim koji u proteklih osam sezona nije osvojio nijedan trofej.

Portal Bleacher report sastavio je kratku listu od pet igrača koje Francuz mora dovesti u januarskom prijelaznom roku. Na prvom mjestu je ove sezone odlični Asmir Begović, prema statistici i učinku najbolji golman Premiershipa. Prema pisanju navedenog portala, naš reprezentativac mogao bi preći na stadion Emirates za 15 miliona eura.

Drugi na listi igrača koje Wenger mora kupiti je Begovićev saigrač, odlični stoper Ryan Shawcross. Na listi su i Juventusov veznjak Kwadwo Asamoah, Adam Maher iz AZ Alkmaara te Klaas-Jan Huntelaar iz Schalkea.