Del Piero
0

"Možda sam posljednji put igrao na San Siru"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
U subotu navečer su nogometaši Juventusa imali mnogo razloga za slavlje. U derbiju 9. kola talijanske Serije A Juventus je na San Siru pobijedio Milan 2-1.

Odlučujući je pogodak, onaj za 2-0, postigao Alessandro Del Piero, apsolutna živuća legenda torinskog kluba, a Torinezi nisu skupo platili niti gol domaćina osam minuta prije kraja, kada je Zlatan Ibrahimović samo uspio estetski popraviti dojam svoje ekipe.

Del Piero je istovremeno postigao 179. prvenstveni pogodak za Juventus i postao najbolji klupski strijelac ikada. Do sada je, na listi najboljih strijelaca golova u Seriji A za "staru damu", Alessandro Del Piero bio izjednačen sa danas 82-godišnjim Giampierom Bonipertijem. Sada je na vrhu.

"Lijepa je to brojka, no mene ipak malo više zabrinjava što sam možda i posljednji put igrao na San Siru. Rekord koji je sada u mom vlasništvu je sjajan, ali postane teško oko srca kada shvatite da se bližite kraju karijere", rekao je Del Piero i nastavio:

"No, u ovom trenutku sam još uvijek pun snage. Imam volje za treningom i igrom. Motiva mi stvarno ne nedostaje."

Juventusov trener Luigi Delneri je također bio presretan. Pogotovo zbog tri boda.

"Nije nam lako. Imamo problema, ponekad se provlačimo, ali pokazujemo karakter. Mi smo Juventus i taj nedvojbeni klupski duh uvijek moramo pokazivati na terenima."