Zlatan Ibrahimović
0

"Možda je vama čudno, ali ja sam već iscrpljen"

Totalsport
Zlatan Ibrahimović (Foto: AP)
Zlatan Ibrahimović (Foto: AP)
Nogometaši Milana stoluju na prvom mjestu tabele Serije A, a jaki razlog takvog stanja su odlične igre švedskog napadača Zlatana Ibrahimovića koji je ovog ljeta došao iz Barcelone na San Siro.

U jedanaest dosadašnjih utakmica Serije A 29-godišnji Zlatan Ibrahimović je postigao šest pogodaka te je time peti strijelac Serije A. Vrlo plodan je u suparničkim šesnaestercima Lige prvaka, pa je tako u četiri utakmice postigao tri pogotka. No, loša vijest za navijače Milana je ta da se Ibrahimović osjeća umorno.

"Možda vama zvuči čudno, ali ja se već sada osjećam prilično umorno, gotovo iscrpljeno. Odigrao sam brojne utakmice od dana kada sam došao u Milan. Osjećam pritisak. Nemamo mnogo napadača, neki od njih su vrlo često povrijeđeni, tako da nemam odmora niti malo. Određena pauza je potrebna i zato sam ove sedmice odbio nastup za reprezentaciju jer sam trebao malo udahnuti zraka. I odmoriti", rekao je talijanskim novinarima Ibrahimović uz dodatak:

"Želio bih doživjeti dane kao Inzaghi, da sa 36 ili 37 godina i dalje imam žara za igru, ali i da me tijelo sluša. Ne znam hoću li nakon karijere biti trener ili televizijski komentator i zato želim da moja karijera potraje što duže. U tom kontekstu bi trebao paziti na to koliko igram sa sadašnjih 29 godina. Pauza bi mi ponekad dobrodošla.