Edin Džeko
0

"Možda je moja cijena bila previsoka, tužan sam zbog Misketovog odlaska"

Sarajevo-x.com
Edin Džeko (Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis)
Edin Džeko (Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis)
Bh. reprezentativac i najbolji strijelac Bundeslige u protekloj sezoni, Edin Džeko, izjavio je za "Kicker" da je cijena koju je za njega tražio Wolfsburg, možda bila previsoka, prenosi "Deutsche Welle".

Edinu Džeki, kapitenu Wolfsburga koji se trenutno nalazi na pretposljednjem mjestu Bundeslige, nije se ispunila želja da ovu sezonu zaigra u novom klubu.

"Nije bilo nogometnog kluba koji bi za Džeku izdvojio 41 milion eura, koliko je tražila uprava Wolfsburga“, piše "Kicker", a prenosi "Deutsche Welle".

Ipak, Džeko ističe da se ne boji naredne sezone.

"Moram biti uzor"

"Mogu samo utjecati na to da li ću dobro igrati i da li ću davati golove. Najviše se koncentrišem na Wolfsburg. Kao kapiten moram biti uzor."

Džeko je istakao i to kako je Bundesliga sve bolja i atraktivnija.

"Bundesliga je za mene najjača Liga na svijetu. U Bundesligi sam četiri godine i svake godine je sve bolja i atraktivnija. Svake sezone dolaze nove zvijezde. To je dokaz razvoja Bundeslige", rekao je Džeko.

Džekinu promjenu kluba unutar Bundeslige bi mogao realizovati samo FC Bayern iz Münchena.

"Raduje me što se moje ime povezuje sa jednim tako velikim klubom. To je dokaz da sam u posljednje tri godine nešto uradio. Za mene je to dodatna motivacija", dodao je bh. reprezentativac najavivši da će još raditi na sebi.

"Nedostaje mi Miske"

Kada je riječ o novim igračima u Wolfsburgu, Džeko je kazao da je Diego najbolja zamjena za Zvjezdana Misimovića.

"Diego je veliki igrač. On je zvijezda“, izjavio je Džeko.

Međutim, kapiten Wolfsburga u intervjuu za list "Die Welt" nije krio svoje žaljenje zbog odlaska Zvjezdana Misimovića.

"Tužan sam što je otišao. Dobri smo prijatelji. Zajedno smo dobro igrali. Nedostaje mi i volio bih da i dalje igra u Wolfsburgu, ali tako je u nogometu."

Na pitanje šta se promijenilo od kako je kapiten Wolfsburga, Džeko je šaljivo odgovorio: "Sada na teren izlazim prvi. Prije sam izlazio zadnji. Tog rituala sam se morao odreći. Šalim se. Naravno da ima promjena. Osjećam veću odgovornost. Lijep je osjećaj kada nosite kapitensku traku. Čast ju je nositi. Ona mi pokazuje koliko me drugi cijene. Sada više razgovaram sa mlađim igračima i pokušavam im pomoći."