Nogomet
0

Moyes: Rooney želi igrati, bili bismo ludi kada bi ga ostavili na klupi

Totalsport
David Moyes (Foto: AFP)
David Moyes (Foto: AFP)
Menadžer Manchester Uniteda David Moyes potvrdio je kako će Wayne Rooney igrati u sutrašnjem dvoboju Lige prvaka protiv Bayerna. Rooney želi igrati i Moyes će mu udovoljiti.

Povreda ipak neće udaljiti Waynea Rooneya od nastupa protiv Bayerna u uzvratu četvrtfinala Lige prvaka. Rooney je propustio prvenstveni dvoboj protiv Newcastlea, međutim u München je otputovao, a trener Uniteda David Moyes potvrdio je kako će nastupiti.

"Smatramo da je Wayne dobro, ne bismo napravili ništa mimo ljekarskog savjeta. Svi poznaju Wayneov karakter i kakav je igrač. On je odlučan da želi igrati i bili bismo ludi kada mu to ne bi dopustili", rekao je David Moyes.

"Wayne je danas normalno trenirao i spreman je za nastup. Moramo biti oprezni jer nije trenirao cijele sedmice, međutim spreman je nastupiti i uz injekciju", dodaje Škot.

Rooney ne želi samo nastupiti već i proći u polufinale Lige prvaka.

"Naravno da vjerujem da možemo proći dalje. Možda su Barcelona ili Bayern favoriti većeg dijela javnosti za osvajanje trofeja, međutim ne pobjeđuju uvijek favoriti. Kada je Chelsea osvojio Ligu prvaka, tri puta je gotovo ispadao u ranijim fazama stoga i mi vjerujemo u prolaz, imamo dovoljno kvalitetne igrače. Bit će teško jer su Bayern i Barcelona najbolje ekipe koje su ostale u takmičenju, ali spremni smo", smatra Rooney.

Susret između Bayerna i Manchester Uniteda igra se u srijedu od 20:45 sati na Allianz Areni, a prvi dvoboj u Manchesteru završen je 1-1.