Daily Mail
5

Moyes je prvi kandidat za Benitezovog nasljednika

Totalsport
Rafael Benitez (Foto: AFP)
Rafael Benitez (Foto: AFP)
Rafael Benitez neće ostati menadžer Chelseaja nakon završetka aktuelne sezone, a na vrhu liste kandidata za njegova nasljednika je trener Evertona David Moyes, piše Daily Mail.

Španski stručnjak je i npvembru doveden kao privremeni menadžer nakon što je uručen otkaz Robertu Di Matteu. Nadao se da će na kraju sezone dobiti trajni ugovor, ali sve su manji izgledi za to budući da je ostao bez naslova na Svjetskom klupskom prvenstvu, ispao je iz Liga kupa, a u Premierligi ima veliki zaostatak za Manchester Unitedom. Također, navijači su ga od prvog dana uzeli na zub jer mu ne mogu zaboraviti neke podcjenjivačke izjave iz dana kad je vodio Liverpool.

Daily Mail tvrdi da vlasnik Bluesa Roman Abramovič već neko vrijeme govori biranim riječima o Moyesu i da ga vidi kao moguću zamjenu za Beniteza. Zanimljivo je da Abramovič u svome mandatu nijednom za trenera nije doveo stručnjaka iz Velike Britanije, što bi se promijenilo eventualnim dolaskom Škota Moyesa koji je od 2002. bez prestanka na klupi Evertona.