Massimo Moratti
0

"Mourinhu su odškrinuta vrata povratka"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Predsjednik evropskog i italijanskog nogometnog prvaka Intera, Massimo Moratti, potvrdio je medijima da želi Fabija Capella na klupi ekipe za sljedeću sezonu, ali i ostavio odškrinutim vrata povratka Joseu Mourinhu.

Portugalski strateg je prije dvije godine došao među "nerazzurre" s kojima je dva puta osvojio "scudetto", potom i Italijanski kup, italijanski Superkup, a sve okrunio i Ligom prvaka. Njegov odlazak u Real Madrid potvrđen je nakon što su se Španci obvezali platiti odštetu posljednjih godina dominantnoj ekipi Serije A.

"Što se mene tiče, s Mourinhom ostajemo u dobrim odnosima. Njegov odlazak ne ruši poštovanje koje gajimo spram njega. Vrata povratka ostaju mu odškrinuta, spremna za potpuno otvaranje."

"Ne mislim da je nas napustio na jednak način kao Italiju. Čini mi se da nije zaliječio neke rane dobivene ovdje i da u tome treba tražiti razloge njegova odlaska. Naravno, i u tome što njegov avanturistički duh traži nove izazove", kazao je Moratti.

Što se Mourinhova nasljednika tiče, vjerojatno će nedosanjanim snom ostati najveća Morattijeva želja - Fabio Capello.

Aktealni izbornik engleske nogometne reprezentacije teško bi mogao kombinirati dva izuzetno zahtjevna posla, no, ta bi želja mogla itekako biti povezana s time kako će "tri lava" proći na Svjetskome prvenstvu. Južnoafrički Mundijal (11. juni - 11. juli) bit će konačan ispit don Fabija na klupi Engleza, a podbačaj bi mogao skratiti ugovor koji ga veže uz Engleski nogometni savez (do 2012.).

"Nisam donio odluku o Mourinhovom nasljedniku. Razmatramo nekoliko opcija, a Capello je svakako u krugu kandidata koji imaju sve potrebno za ovaj posao."

Sam "prozvani" Italijan već se oglasio izjavom da želi ostati na klupi Engleza...