Nogomet
0

Mourinhu ne treba odmor nakon otkaza

Anadolija
Jose Mourinho (Foto: EPA)
Jose Mourinho (Foto: EPA)
Portugalski trener Jose Moruinho ne želi odmarati nakon što je u četvrtak dobio otkaz u londonskom Chelsea, saopšteno je iz agencije koja ga zastupa.

Mourinho je dobio otkaz zbog loših rezutlata "plavaca“ u Premier ligi. Uprkos činjenici da je Chelsea odveo u osminu finala Lige šampiona posla ga je koštalo 16. mjesto u domaćem prvenstvu sa svega jednim bodom iznad zone ispadanja.

"Mourinho neće uzimati odmor, nije umoran i to mu nije potrebno. On je vrlo pozitivan i već gleda prema naprijed. Njemu je drago što je imao zadovoljstvo po drugi put biti menadžer Chelsea i navijačima podariti još jedan naslov šampiona Engleske nakon nekoliko godina ćekanja. On je izuzetno ponosan na svih osam trofeja koje je osvojio sa Chelseajem i zahvaljuje se navijačima za ogromnu podršku tokom oba mandata u klubu“, piše, između ostalog, u saopštenju agencije koja zastupa Mourinha.

Nakon što je dobio otkaz krenule su špekulacije oko toga gdje će Mourinho nastaviti karijeru. Navodno bi najviše volio preuzeti Manchester United kojem u posljednje vrijeme ne "cvjetaju ruže“ sa Louisom van Gaalom na čelu. Ispali su iz Lige šampiona, a u Premier ligi su u seriji loših rezutlata, iako zauzimaju visoko četvrto mjesto.

Kao najozbiljniji kandidat za nasljednika Portugalca na kupi Chelsea spominje se Holanđanin Guus Hiddink. On je u petak broavio u Londonu gdje je razgovarao sa predstavnicima "plavaca“, ali zvaničnih informacija o tome hoće li i Hiddink po drugi put voditi Chelsea još uvijek nema.