Nogomet
0

Mourinhovi neslavni rekordi koji pokazuju njegovu veličinu

Piše: O. T.
Foto: EPA
Foto: EPA
Chelsea je proteklog vikenda u 8. kolu Premiershipa upisao četvrti poraz i time su Plavci zabilježili najlošiji ligaški start u posljednjih 37 godina, a Jose Mourinho je i prije okršaja sa Southamptonom priznao da je ovo najteži period njegove trenerske karijere.

Chelseajeva kriza se nastavlja. U proteklom kolu Premiershipa na Stamford Bridgeu su poraženi od Southamptona rezultatom 3:1. To je bio četvrti poraz Plavaca u ovoj sezoni. Zanimljivo, na kraju protekle sezone imali su svega tri poraza.

Ova utakmica je donijela i neke neslavne rekorde Josea Mourinha koji zapravo jednim dijelom pokazuju njegovu veličinu. Naime, u prvom mandatu na klupi Chelseaja u sezoni 2004/05. Mourinhov tim je primio samo 15 golova tokom cijele sezone, a u ovoj su primili već 16. Pored toga, Chelsea pod vodstvom Mourinha u Premiershipu nikada nije primio više od dva gola na domaćem terenu.

Zanimljiva je i činjenica da je Mourinho u posljednjih 10 utakmica upisao pet poraza, a prije toga mu je da zabilježi pet poraza trebalo 59 utakmica. Ipak, podatak koji najviše plijeni pažnju jeste taj da je Mourinho u svojoj trenerskoj karijeri izgubio samo sedam utakmica na domaćem terenu i upravo je rezultat 3:1 najgori od svih ostalih. Identičnim rezultatom izgubio je još samo jednom i to od Barcelone dok je bio trener Real Madrida.