Edin Džeko
0

"Mourinhov interes mi je dodatna motivacija"

Totalsport
Edin Džeko
Edin Džeko
Bosanski nogometaš Edin Džeko priznao je u intervjuu za Intergoles da mu godi interes madridskog Reala koji je, zbog zdravstvenih problema Gonzala Higuaina, u potrazi za napadačem.

Jedan od igrača na koje je trener Jose Mourinho navodno bacio oko je i Džeko kojeg ugovor s Wolfsburgom veže do ljeta 2013. godine.

"U Španiji se priča da se Mourinho zanima za mene. To mi daje dodatnu motivaciju za rad jer Real Madrid je jedan od najboljih klubova na svijetu i svaki igrač želi biti njegov član", izjavio je najbolji strijelac Bundeslige u prošloj sezoni.

Priznao je, ipak, da postoji i opcija njegova odlaska u Manchester City.

"Istina je da je moj menadžer bio na derbiju Manchester City - Manchester United na koji su ga pozvali čelnici Cityja s kojima je u dobrim odnosima. No, to ne znači da sam potpisao ili da ću potpisati za City", kazao je 24-godišnji bosanskohercegovački reprezentativac i zaključio:

"U ovom trenutku ne razmišljam hoću li otići u januaru, na ljeto ili ću ostati u Wolfsburgu još jednu sezonu. Moj agent je zadužen za pregovore o mojoj budućnosti, a ja ću igrati za klub s kojim imam ugovor. A sada je to Wolfsburg."