Nogomet
1

Mourinho: Želim još 12 godina biti u nogometu

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: AFP)
Jose Mourinho (Foto: AFP)
Karizmatični portugalski nogometni stručnjak Jose Mourinho otkrio je da bi u nogometu volio ostati još maksimalno 12 godina.

Mourinho, koji se ovoga ljeta vratio na menadžersku klupu engleskog Premierligaša Chelseaja, ima namjeru još 10 godina raditi kao menadžer ili trener nekog kluba, a nakon toga preuzeti reprezentaciju, po mogućnosti Portugal ili Englesku, te zaigrati na Svjetskom prvenstvu.

"Realno gledano, nadam se da ću nakon četiri godine, kada mi istječe ugovor s Chelseajem, sjesti s ljudima u klubu, analizirati situaciju, te potom na obostrano zadovoljstvo nastaviti saradnju ili istu raskinuti", veli portugalski trener, te nastavlja:

"No volio bih još 12 godina ostati na trenerskoj klupi. Idućeg ću mjeseca imati 51 godinu, tako da bih rekao da je 12 godina realna brojka. Posljednje dvije godine bih volio provesti na klupi jedne od reprezentacija. Preferiram Portugal, ali Engleska je drugi izbor", otkriva Mourinho, pa progovara o razlozima povratka u Chelsea.

"Mnoge su mi ekipe nudile mjesto trenera i mnoge od njih bi bile odmah uspješne kada bi ih preuzeo. Međutim, ja sam odabrao Chelsea. Real Madrida sam napustio jer sam ja tako htio, a ne jer su oni tako htjeli. Da sam samo trener iz finansijskih razloga onda bih ostao još tri godine u Madridu. No u Chelsea sam se vratio iz ljubavi prema ovom klubu. Ovdje imam najlošiji ugovor u posljednjih 10 godina, ali to mi je nebitno. Ovdje sam zbog dugoročnog projekta i jer se ovdje osjećam kao nigdje drugdje", zaključio je Mourinho.

Njegov Chelsea ovog ponedjeljka, u sklopu 17. kola Premierlige, gostuje kod Arsenala, te ima priliku zasjesti na vrhu prvenstvene tabele, ali samo u slučaju pobjede.