Nogomet
7

Mourinho: Želim da mi igrači budu kakav je bio i Drogba

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: AFP)
Jose Mourinho (Foto: AFP)
Portugalski strateg Jose Mourinho vratio se u Chelsea kojeg će pokušati odvesti na tron Premierlige, gdje ga je već i odveo dva puta u prvom mandatu (2005. i 2006. godine).

Tamo su ga ovog ljeta čekali Frank Lampard i John Terry, dvojica nogometaša koja su mu bila produžena ruka i u prvom mandatu, ali ga nije dočekao Didier Drogba, Mourinhov omiljeni nogometaša nekada u Chelseajevoj svlačionici.

"Roman Abramovič me u čudu gledao kada sam mu govorio kako moramo kupiti Drogbu iz Marseillea. Tada se nije mnogo znalo o njemu", prisjetio se Mourinho Bjelokoščanina koji trenutačno nosi dres istanbulskog Galasatarayja.

"Drogba je bio fantastičan profesionalac dok sam radio s njim. Bio je pravi primjer svakome, a ujedno je poštovao sve oko sebe. One iz struke, saigrače, suparnika i navijače. Tražit ću od mladih igrača Chelseaja da budu kao i on. Drogba stvarno može biti primjer svakom mladom nogometašu kako se treba ponašati. Volim ga, on je stvarno poseban igrač u historiji ovog kluba", rekao je Mourinho o Drogbi koji je ukupno postigao 157 pogodaka u 341 nastupu za Chelsea.