Jedan odlazi na kraju sezone
0

Mourinho zatražio odlazak Ikera Casillasa iz Real Madrida

Sarajevo-x.com
Jose Mourinho i Iker Casillas
Jose Mourinho i Iker Casillas
Kako prenosi katalonski Sport, trener Real Madrida je od predsjednika "kraljevskog kluba" Florentina Pereza zatražio odlazak prvog golmana i legende Ikera Casillasa.

Kako piše taj sportski list, Mourinho smatra kako Casillas negativno utječe na ostatak ekipe te želi njegov odlazak. Navodno je Portugalac svoju odluku saopštio predsjedniku Real Madrida Florentinu Perezu. Filozofija Ikera Casillasa, piše Sport, se kosi sa onim što misli Mournho.

Još od prije nekoliko mjeseci traje netrpeljivost između kapitena i trenera Madriđana. Sve je počelo kad se Casillas izvinio igračima Barcelone za nesportsko ponašanje koje je obilježilo uzvratnu utakmicu Superkupa na Nou Campu. Tada je, između ostalog, Mourinho gurnuo prst u oko pomoćnom treneru Barcelone Vilanovi.

Uprava Reala je svjesna situacije i na kraju sezone će morati odlučiti između Mourinha ili Casillasa, koji je uvijek bio miljenik Florentina Pereza. Golman je svjestan da već nekoliko sedmica Portugalac lobira za njegov odlazak, što se odrazilo na Casillasovu formu u posljednjih nekoliko ligaških utakmica.