Nogomet
2

Mourinho: Zašto City ne bi slavio u Barceloni?

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: EPA)
Jose Mourinho (Foto: EPA)
Jose Mourinho doveo je Chelsea na vrh Premiershipa i u ugodnom ozračju dočekuje sedmicu u kojoj će Manchester City i Arsenal pokušati u gostima doći do preokreta i proći u četvrtfinale nogometne Lige prvaka.

Manchester City u srijedu gostuje u Barceloni, a dan ranije Arsenal će u goste Bayernu. Oba engleska kluba na uzvratne dvoboje odlaze s rezultatskim minusom i to s identičnih 2-0.

Jose Mourinho će s Chelseajem tek za sedam dana odraditi svoju zadaću u Ligi prvaka i to će imati lakši posao od spomenutih klubova. Što se tiče šansi Cityja i Arsenala, smatra kako one postoje, a nešto veće daje klubu iz Manchestera.

"Može li Manchester City pobijediti u Barceloni? Ne vidim razlog zbog čega ne bi mogao. Barcelona je upravo izgubila od Valladolida, a ranije ju je na Camp Nouu savladala i Valencia", smatra Mourinho koji Arsenalove šanse ipak vidi kao nešto manje.

"Arsenal vjerovatno ima najteži posao. Jako teško će slaviti s 2-0 i otići u produžetak, ali nije nemoguće".

Njegov Chelsea je u znatno boljoj poziciji, najboljoj od engleskih klubova, jer je s gostovanja u Istanbulu odnio 1-1, rezultat koji mu daje dobre šanse uoči uzvrata protiv Galatasaraya na Stamford Bridgeu.