Inter slavio naslov prvaka
0

Mourinho zahvaljivao čak i čistačici

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Iako će nogometaši Intera u nedjelju ugostiti Sienu na San Siru u 36. kolu Serije A, u kasnovečernjim satima subote dali su si oduška i proslavili četvrti uzastopni naslov prvaka Italije, a 17. ukupno.

Inter je i matematički postao prvak nakon što je Milan u subotu izgubio od Udinesea 2-1. Interovi su nogometaši, tako, osigurali naslov tri utakmice prije kraja prvenstva. Iako su proslavu naslova planirali odraditi u trening-centru, predomislili su se i ukrcali u klupski autobus koji ih je poveo na glavni trg u Milanu, Piazza Duomo, gdje su ih dočekali mnogobrojni razdragani navijači.

Gradski oci su nakon proslave morali organizirati veliko čišćenje, budući da će se u nedjelju milanskim ulicama utrkivati sudionici Giro d'Italije u devetoj etapi.

Trener Intera Jose Mourinho oduševljeno je komentirao svoj uspjeh:

"Svima se zahvaljujem, baš svim uposlenicima kluba, čak i čistačici koja svoj posao radi u sjeni. U Interovoj historiji su mnogi moji prethodnici svoj posao radili bolje od mene. Znam kako u nogometu funkcioniraju stvari, bez rezultata nema strasti. Zbog toga želim i dalje ostati na ovoj stazi mog rada, kako bih sačuvao mjesto u srcima hiljada naših navijača", kazao je razdragani Mourinho.