Nogomet
0

Mourinho vratio Schweinsteigera u tim: Bit će spremniji ako odluči otići, a sad nam je opcija

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho objasnio je zašto se odlučio vratiti Bastiana Scweinsteigera u prvi tim.

Nijemac je prošle sezone odigrao 31 utakmicu za United nakon što je stigao iz Bayern Minhena, a od dolaska Mourinha na klupu, poslan je da trenira sa U21 i U23 timovima Manchester Uniteda.

Schweinsteiger (32) je u ponedjeljak po prvi put u ovoj sezoni odradio trening sa prvim timom, ali nije otputovao za Istanbul gdje će United igrati protiv Fenerbahcea u 4. kolu grupne faze Evropske lige, jer on i nije uvršten na spisak igrača za ovo takmičenje.

Mourinho je na konferenciji za medije pred sudar sa Fenerom objasnio odluku da vrati bivšeg reprezentativca Njemačke u prvi tim.

"Odluka je bazirana na činjenici da je u ovom periodu sezone teško trenirati sa svim igračima na okupu. U ovom trenutku, dan nakon utakmice igrači su podijeljeni u odvojene grupe i rade posebne sesije oporavka. Grupa, umjesto sa 23 ili 24 igrača, postane grupa od 13 ili 14 igrača, a kada se dodaju povrede, onda ostane 10 ili 11 igrača. Posmatrajući Bastiana i način na koji radi profesionalno sa trenerom za fitnes mislimo da je to ljudska odluka, profesionalna odluka, da ga vratimo u prvi tim. Bit će mnogo bolje pripremljen i u boljoj kondiciji u slučaju da odluči napustiti klub u budućnosti te će biti bolje pripremljen za takmičenje ako ostane sa nama. Tako postaje još jedna opcija. Sada nemamo problema u veznom redu kao u odbrani, ali ako bude problema, to je dodatna opcija", kazao je Mourinho.