Nogomet
0

Mourinho: Vjerujem da je De Bruyne lakše povrijeđen

Totalsport
Kevin de Bruyne (Foto: AFP)
Kevin de Bruyne (Foto: AFP)
Trener Chelseaja Jose Mourinho izjavio je nakon pobjede njegovih nogometaša na pripremnoj utakmici u Kuala Lumpuru da očekuje kako povreda belgijskog reprezentativca Kevina de Bruynea nije ozbiljnije prirode.

"Kad je pao i pozvao zamjenu, svi smo na klupi pomislili na najgore", rekao je Portugalac nastavivši:

"Prva procjena našeg ljekara kaže da definitivno nije riječ o ligamentima. Ako je nešto s meniskom, definitivno neće biti ozbiljno. Imat ćemo problem tek s lakšom povredom".

"Naš ljekar još uvijek, da bi bio siguran, treba neke pretrage, tako da do ponedjeljka nećemo preciznije znati o čemu se radi. Kevin će nakon toga otputovati u Englesku, ali se nadam da će nam se priključiti već iduće sedmice", rekao je Mourinho. "Zašto sam tako uvjeren? Zato što imam vrlo kvalitetnog i iskusnog ljekara. Siguran sam da će Kevin vrlo brzo opet biti s nama. Bila bi iznimna šteta kad ne bi bilo tako, jer radi se o fantastičnom igraču koji iz treninga u trening pokazuje da će biti naš ključni igrač".

De Bruyne se povrijedio u 29. minuti utakmice. Nakon što je zabio za 2:0 prekrasnim poluvolejem, nezgodno je doskočio te ružno izvrnuo skočni zglob desne noge.