Nogomet
0

Mourinho u Keniji zatražio pomoć vračeva

Totalsport
Jose Mourinho
Jose Mourinho
Portugalac Jose Mourinho odavno je izgradio imidž osebujnog nogometnog trenera i persone oko koje nikada nije dosadno, a "aktivan" je bio i tokom julskog odmora u Keniji.

Sa porodicom je 47-godišnji Mourinho nepune tri sedmice tokom ovog ljetnog mjeseca bio na odmoru u Keniji. Sjedište je imao u regiji Ukunda, a posljednjeg dana boravka u toj afričkoj zemlji izrežirao je jednu od svojih epizoda.

Naime, potražio je pomoć tamošnjih vračeva, od kojih je pokušao dobiti snagu za novi posao.

Nakon osvojena tri naslova s Interom prošle sezone (Serie A, talijanski Kup i Liga prvaka) Mourinho je napustio milansku ekipu, te je došao u madridski Real. Tamo, pak, mora probuditi usnuloga diva i donijeti Madriđanima pehare koje duže vrijeme čekaju.

No, izgleda da je i samom Mourinhu jasno kako neće imati niti malo lagan posao.

"Našli su se na tajnom mjestu kojeg je sam predložio. Nije želio da se pročuje naš sastanak, nije htio vidjeti novinare ili bilo koga drugoga u blizini", rekao je povjerljivi izvor agenciji AFP i nastavio:

"Sastao se s četvoricom vračeva od kojih je tražio pomoć. Tražio je da mu pomognu u novom poslu, da svojim moćima pokušaju utjecati da mu dani u Madridu budu uspješni. Isto tako, tražio je pomoć pri tome da ga u novom okruženju prihvate kao autoriteta i da ga poštuju".