"Stavio klub na stub srama"
0

Mourinho tuži novinara Marce i traži odštetu od 15.000 eura

Klix.ba
Roberto Palomar, urednik i novinar Marce
Roberto Palomar, urednik i novinar Marce
Jose Mourinho, trener Real Madrida, odlučio je tužiti novinara Marce Roberta Palomara zbog teksta objavljenog 17. septembra u kojem u negativnom kontekstu govori o Portugalcu.

Iako je Marca do sada bila poznata kao glasilo Real Madrida, to bi se uskoro moglo promijeniti. Bar kada je riječ o odnosu izmđeu trenera Mourinha i urednika ovog sportskog lista.

Prema tvrdnjama portugalskog portala Mais Futebol, trenera Real Madrida uvrijedila je rečenica: "Mourinho je tipičan lik koji će otići nakon što je klub stavio na stub srama".

Proces Special Onea vodit će advokati Manuel i Ivan Matamoros, koji su sličan proces u ime jednog od najboljih trenera današnjice vodili protiv Carlosa Boyera, kolumniste dnevnog lista El País.

Mourinho je zatražio odštetu u iznosu od 15.000 eura, a ukoliko dobije sudski spor taj novac će donirati klubu Canillas u kojem igra njegov sin. Osim ove tužbe, bivši trener Porta, Chelseaja i Intera također namjerava tužiti bivšeg potpredsjednika Barcelone Alfonsa Godalla, koji ga je nazvao "psihopatom".